Metaalindustrie
Infratechniek
Ruwbouwprojecten

Projecten in de scheepsvaart

Woningbouwprojecten

De zogenoemde Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor zzp'ers verdwijnt. De Eerste Kamer stemde dinsdag voor afschaffing per 1 mei, met een overgangsfase van 1 jaar. De Tweede Kamer ging eerder akkoord.

Zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) kunnen met een VAR bij een opdrachtgever aantonen dat die een zelfstandige inhuurt, dus dat het bedrijf geen loonheffing en premies hoeft te betalen. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiƫn) wilde al langere tijd af van de VAR, maar hij stuitte op verzet in de Senaat. Daarop deed hij een reeks toezeggingen.

De VAR wordt volgens de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties vervangen door modelovereenkomsten. Die moeten zzp'ers en bedrijven meer duidelijkheid en zekerheid geven. Bij een VAR kunnen mensen op papier werken als zzp'er terwijl ze in de praktijk eigenlijk gewoon in dienst zijn ('schijnzelfstandig'). Dat is lastig te controleren voor de Belastingdienst en financiƫle gevolgen zijn altijd voor de zzp'er.

Stichting ZZP Nederland laat weten dat staatssecretaris Wiebes nu snel een einde moet maken aan de onduidelijkheid bij veel zzp'ers over de nieuwe wet. "Als ik hoor dat zelfstandigen het wetsvoorstel vooral ervaren als een bedreiging en niet als een oplossing, dan doet de staatssecretaris iets niet goed", zegt voorzitter Maarten Post. "Wij willen vooral eenvoud en transparantie, het kan niet zo zijn dat straks alle zzp'ers last hebben van een maatregel om schijnzelfstandigheid te voorkomen, terwijl in feite maar een klein deel daar mee te maken heeft." ZZP Nederland zegt zelf ook zzp'ers en opdrachtgevers voor te gaan lichten.

Wij hebben opdrachten in

Bouw

Van aanbouw en renovatie tot verbouwing en sloopwerk.

Bekijk opdrachten

Elektro

Van verlichting en bekabeling tot kastenbouw en zonnepanelen.

Bekijk opdrachten

Installatie

Van sanitair en leidingwerk tot cv ketels en klimaatsystemen.

Bekijk opdrachten

Metaal

Van las- en freeswerk tot plaatwerk en flensmontage.

Bekijk opdrachten

Machinebouw

Van assembleren en onderhouden tot automatiseren en testen.

Bekijk opdrachten

Mechatronica

Van automatisering en robots tot elektrotechnische apparatuur.

Bekijk opdrachten

Schrijf je in

Ben jij ZZP'er in bouw of techniek?
Schrijf je dan nu in voor opdrachten.

BouwPeople B.V.
Franklinweg 29
4207 HX  Gorinchem
Telefoon: 088  234 86 65
Fax: 088  234 86 67
E-mail: 
info@bouwpeople.nl