Maximaal €1.500,- voor zzp'ers in financiële nood door coronacrisis

Zzp'ers die door de uitbraak van het coronavirus financiële problemen hebben, kunnen gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Deze regeling zorgt ervoor dat zzp'ers die inkomsten mislopen door de coronacrisis tegemoet worden gekomen, zodat grote financiële tegenslagen worden beperkt. De Tozo-maatregel  is gericht op zzp'ers die door de gevolgen van het coronavirus minder verdienen dan het sociaal minimum (bijstandsniveau). Voor alleenstaanden wordt het aangevuld tot maximaal €1.050,- en voor samenwonenden tot maximaal €1.500,-.

Zzp'ers kunnen tot 1 juni aankloppen bij hun eigen gemeente als zij verwachten dat ze de komende drie maanden minder zullen verdienen dan het bijstandsniveau. De regeling is online aan te vragen en de procedure zou niet langer dan vier weken in beslag moeten nemen.

Er wordt soepeler omgegaan met de toekenning van de uitkering. Zo wordt er niet gekeken naar de levensvatbaarheid van de onderneming en heeft het inkomen en het vermogen van de partner geen invloed op de toekenning. Verder moet het werk "hoofdzakelijk" in Nederland plaatsvinden en moeten aanvragers het afgelopen jaar hebben voldaan aan het urencriterium voor de zelfstandigenaftrek (1.225 uur per jaar, 24 uur per week).

Zelfstandigen in nood kunnen ook een bedrijfslening afsluiten van maximaal iets meer dan 10.000 euro tegen een rente van 2 procent. De looptijd is maximaal drie jaar en is de rest van dit jaar aflossingsvrij. Het kabinet verwacht dat de lening binnen vier weken beschikbaar is.

(Bron: Nu.nl)


Contact
BouwPeople B.V.
Franklinweg 29
4207 HX Gorinchem

Telefoon: 088 234 86 65
E-mail: info@bouwpeople.nl
Schrijf je direct in
Zoek en vind de beste opdrachten
Plaats een opdracht
Contact
BouwPeople B.V.
Franklinweg 29
4207 HX Gorinchem

Telefoon: 088 234 86 65
E-mail: info@bouwpeople.nl
© Copyright 2020 BouwPeople B.V. Sitemap Disclaimer RSS Inschrijven
OTYS Recruiting Technology
Alle Opdrachten
Lees meer