Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte

Een derde van de bouwbedrijven verwacht volgend jaar, in tegenstelling tot dit jaar, moeite te krijgen met het werven van personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van loonstrookverwerker ADP Nederland en adviesbureau Berenschot onder duizend personeelsverantwoordelijken.
Dit jaar heeft maar 7 procent van de bouwbedrijven problemen met het vinden personeel. De bouw kampt de afgelopen tijd met veel ontslagrondes en hoge werkloosheid.
Gemiddeld verwacht volgend jaar een kwart van de Nederlandse bedrijven moeite te hebben met het vervullen van vacatures. De verschillen per sector zijn echter groot.

 

ICT
De ict-branche kent dit jaar al grote problemen met het vinden van personeel. Van de personeelsverantwoordelijken beaamt 44 procent dit. Voor volgend jaar verwacht bijna de helft moeilijkheden. In de cultuur- en sportwereld zijn er geen problemen, en die worden ook niet verwacht.
Net als in de bouw wordt het in het onderwijs lastiger functies in te vullen. Over dit jaar zegt 13 procent moeite te hebben met het vinden van leraren. Voor volgend jaar verwacht 23 procent tegenwind.

 

Eerder deze week maakte de bouw- en infrasector bekend de komende twee jaar 120 miljoen euro te investeren in de arbeidsmarkt voor werkbehoud en het tegengaan van werkloosheid. Er komen met die plannen geen extra banen bij.

De sociale partners werden het hierover eens in het bijzijn van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De sector betaalt 60 miljoen euro zelf, de andere 60 miljoen wordt neergelegd door het ministerie van SZW.


Bron: Nu.nl


Contact
BouwPeople B.V.
Franklinweg 29
4207 HX Gorinchem

Telefoon: 088 234 86 65
E-mail: info@bouwpeople.nl
Schrijf je direct in
Zoek en vind de beste opdrachten
Plaats een opdracht
Contact
BouwPeople B.V.
Franklinweg 29
4207 HX Gorinchem

Telefoon: 088 234 86 65
E-mail: info@bouwpeople.nl
© Copyright 2019 BouwPeople B.V. Sitemap Disclaimer RSS Inschrijven
OTYS Recruiting Technology
Alle Opdrachten
Lees meer