header ratio pixel

Zzp-ers pakken draad voorzichtig weer op

In de maand juni was het aantal gestarte zzp’ers 20 procent hoger in vergelijking met de maand juni van vorig jaar, dat meldt de Kamer van Koophandel in gesprek met website Nu.nl. De verwachting is dat de stijgende lijn de komende maanden wordt doorgezet.

In de maand juni van 2020 waren er ruim 15.000 startende zzp’ers, zowel op fulltime- als parttimebasis. Met name in de detailhandel, bouw en zakelijke dienstverlening was er een toename van startende zzp’ers. Het stijgende aantal starters is opmerkelijk, omdat veel zzp’ers stopten in het eerste halfjaar van dit jaar door de uitbraak van het coronavirus.

Verwacht wordt dat de stijging te maken heeft met de versoepeling van de lockdownmaatregelen. De Kamer van Koophandel vermoedt dat veel potentiële starters daarop gewacht hebben en na de aankondiging van de versoepelingen besloten om alsnog als zzp’er aan de slag te gaan.

De verwachting is dat de stijging van het aantal starters zal doorzetten, tenzij de situatie met betrekking tot het coronavirus verslechterd.
(bron: Nu.nl)

Auteur

BouwPeople

Nog niet ingeschreven bij BouwPeople?

Ben je ZZP'er of wil je ZZP'er worden? Dan doe je er goed aan om je in te schrijven bij BouwPeople.

Niet alleen omdat er een ruim aanbod is van opdrachten, maar ook omdat er altijd een BouwPeople-contactpersoon bij jou in de buurt is. Om jou te helpen waar nodig!

Schrijf je in

Blijf op de hoogte van de laatste opdrachten!